Ar yra kada buvę taip, kad pradėtumėt skaityti knygą ir negalėtumėt atsitraukti? Ko gero, taip. Bet dažniausiai tai siejama su trileriais, detektyvais ar kitokiom knygom, kuriose vieną veiksmą betarpiškai seka kitas ir negali atsitraukti, įtemptai laukdamas, kas atsitiks po akimirkos. Šią knygą pradedi skaityti ir nebegali sustoti dėl kitos priežasties. Čia nėra veiksmo ir įtampos. Tėra tik pasakojimas, plaukiantis kaip niekur neskubanti upė ir nejučia pasijunti tos upės bangelių nešamas į erdvę, kurioje gali kitaip pažvelgti į savo aplinką, kurioje gali išmokti mėgautis kiekvienu gyvenimo teikiamu malonumu, kurioje maistas neatskiriamas nuo meilės ir mylėjimosi...
Tarsi rytietiškos pasakos Šachrezada, knygos autorė seka mums užburiančią istoriją apie tai, kaip pažinti savo pojūčius, kaip atkreipti dėmesį į natūraliausius, kasdien šalia esančius, bet dažnai taip ir liekančius nepastebėtais dalykus. Galbūt tai bus egzotiškas prieskonių skonis, vyno raibuliavimas taurėje, švelnus šilko ar kažko panašaus prisilietimas, gaivus gėlės kvapas ar gundanti vaisiaus forma… Visa tai, kas skatina geismą, vadinama afrodiziakais ir jais (tinkamai pažiūrėjus) gali būti beveik kiekvienas iš mus supančių daiktų. Juk, pavyzdžiui, valgome kasdien, bet ar dažnai pagalvojame, kad maistas gali praversti ne tik alkio jausmo numalšinimui? Norėdama parodyti, kaip įvairiais laikais valgis buvo siejamas su kūniška meile, autorė nuveda skaitytoją į skirtingiausius laikmečius, šalis ir kultūras – nuo senovės Graikijos malonumo kulto ir orgijų, rytietiškų haremų prabangos ir saldumynų, viduramžių raganų meilę skatinačių viralų iš šikšnosparnių ir rupūžių, Afrikos ar Pietų Amerikos tautų lytinį geismą žadinančių ypatingų skanėstų (kurių mes turbūt už jokius pinigus nesutiktume paimti i burna) iki įprastinių šių dienų patiekalų, kurie priklausomai nuo vieno kito priedo, paruošimo ar valgymo būdo staiga tampa gana erotiški... Ar kada pagalvojote, pavyzdžiui, kaip išdykauja moters vaizduotė ir kaip bunda geismas, stebint vyra, gaminantį valgį... Ar kaip užkaista kraujas, valgant patiekalą iš meilužio lūpų arba nuo jo kūno... Nors - nemažiau erotiškas, pasirodo, gali būti ir karalienės Viktorijos laikams būdingas griežtas valgymo etiketas. Tereikia tik paleisti į laisvę savo vaizduotę...
Šalia subtiliai erotiškų pasakojimų ir istorijų šioje knygoje rasite ir gausybę afrodiziškų receptų, kurių veiksmingumo niekas netrukdo išbandyti savo nuosavoje virtuvėje. Tik nereikia pamiršti, perspėja autorė, kad vienintelis neginčijamo poveikio afrodiziakas yra meilė. „Nežinau, kaip jaučiasi vyrai“, teigia ji, „tačiau moterų jokie afrodiziakai tiesiog neveikia, jei juose nėra produkto, vadinamo simpatija, kuri, pasiekusi tobulybę, virsta meile.“
Taigi... „Kai ypatinga vakarienė paruošta ir patiekta, kai paslaptinga vyno šiluma ir kutenantys prieskoniai ima bėgti kraujo takais, o glamonių nuojauta parausvina odą, tada metas keletą minučių stabtelėti, kiek nutolinti sueitį, kad meilužiai galėtų pasimėgauti kokia nors istorija...“
Pasimėgaukit šios knygos sekama istorija.